3 Şubat 2019 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz

bugün ne pişirsem
zeytinyağlı kereviz besin değerleri
 

Zeytinyağlı kereviz pişirmek için 2 adet iri kereviz kullandım.

Ayıklanıp temizlenmesi şöyle:

-önce yumru kökleri bıçakla ayırdım.
-sonra dıştaki sararık çatlak sapları ayıkladım.
-kereviz köklerinin kabuklarını elma soyar gibi soydum.
-yaprakları 2 parmak genişliğinde doğradım
-yumruları 8'e böldüm.
-derin bir kaba alıp içine tamamen gömülene kadar suyla   doldurdum.
-kabın dibinde toprak görmeyinceye kadar birkaç su   yıkadım. Kerevizleri, kaptaki suyu dökmeden üstten   üstten aldım, suyu ondan sonra döktüm.
-son suyuna biraz sirke ekleyip 3-5 dk beklettim.






Zeytinyağlı kereviz tarifi video:


Tarif kartı:

Hiç yorum yok: