5 Şubat 2019 Salı

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

bugün ne pişirsem
zeytinyağlı yaprak sarması besin değerleri 
Şöyle güzel lokum gibi pişmiş bir yaprak sarması yapmak ister misiniz?

Yaprakları 2-3 dk kaynatıp, birkaç kere bir kabın içine alıp bol soğuk suda durulayın. Böylece varsa kimyasalları ve aşırı tuzunu gidermiş olacaksınız. Yapraktan bir parça koparıp tadına bakın, tuzunu kontrol edin.

İçini de çiğden sarmayıp biraz önpişirme yapacağız. Pirinci ekledikten sonra 1-1 ölçüsünde sıcak su ekleyip kapağı örtülü çektireceğiz suyunu. Suyunu çektikten sonra tuz-baharat ve otlarını ekleyip güzelce harmanlayacak ve kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakacağız.










Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi video:

Tarif kartı:

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Gör/İndir/Yazdır

Hiç yorum yok: