18 Mart 2019 Pazartesi

Kiremitte Palamut

bugün ne pişirsem
kiremitte tereyağlı palamut 
Palamut balığı bana hep çok kuru ve tadı saman gibi gelmiştir, sevmezdim. Tavada yaptığım zaman kokusu kötü gelmiştir burnuma. Kısacası yenebilir bir balık değildi benim için.. aşağıdaki tarifi uyguladığım o ana kadar. Gerçekten çok lezzet aldım.

 Kiremitte Tereyağlı Palamut Tarifi


ön hzr: 10 dk | hzr: 10 dk | pşm: 40-45 dk |  orta | srv: 2

137 kal/100 gr | khrt: %6 | prot: %33 | yağ: %61

malzeme:
bugün ne pişirsem
-palamut balığı, temizlenip dilimlenmiş, 2 ad
bugün ne pişirsem-tuz, k.biber
bugün ne pişirsem-sarımsak, Kastamonu, dövülmüş, 3 diş
-z.yağı, bolca
bugün ne pişirsem-k.soğan, kabukları soyulmuş, 1 büyük
-limon, kalınca dilimlenmiş, 1 ad

ön hazırlık:
  • Fırın 250 dereceye ayarlanır.
  • Palamutlar kağıt havlu ile güzelce kurulanır. Altlı üstlü tuz karabiber serpilip kenarı alınır.
  • Sarımsak, dereotu ve tereyağı çatalla ezilerek macun kıvamına getirilir.
  • K.soğan kalınca halka halka dilimlenir. 


nasıl yapılır:
  1. Palamutlar kağıt havlu ile tekrar bir kurulanıp dilimlerinin her iki yüzüne tereyağlı karışım bıçakla sürülür.
  2. Kiremitler s.yağ ile yağlanıp alta soğan halkaları üstüne limon dilimleri dizilir.
  3. En üste palamut dilimleri konarak fırına verilir. Palamutlar nar gibi kızarana kadar 40-45 dk pişirilir.
  4. Bol soğanlı ve rokalı salatalar ile servis yapılması tavsiye edilir. 
Kiremitte Palamut Videolu Tarifi


Hiç yorum yok: