![]() |
kiremitte tereyağlı palamut |
Kiremitte Tereyağlı Palamut Tarifi
137 kal/100 gr | khrt: %6 | prot: %33 | yağ: %61
malzeme:

-palamut balığı, temizlenip dilimlenmiş, 2 ad


-z.yağı, bolca

-limon, kalınca dilimlenmiş, 1 ad
ön hazırlık:
- Fırın 250 dereceye ayarlanır.
- Palamutlar kağıt havlu ile güzelce kurulanır. Altlı üstlü tuz karabiber serpilip kenarı alınır.
- Sarımsak, dereotu ve tereyağı çatalla ezilerek macun kıvamına getirilir.
- K.soğan kalınca halka halka dilimlenir.
nasıl yapılır:
- Palamutlar kağıt havlu ile tekrar bir kurulanıp dilimlerinin her iki yüzüne tereyağlı karışım bıçakla sürülür.
- Kiremitler s.yağ ile yağlanıp alta soğan halkaları üstüne limon dilimleri dizilir.
- En üste palamut dilimleri konarak fırına verilir. Palamutlar nar gibi kızarana kadar 40-45 dk pişirilir.
- Bol soğanlı ve rokalı salatalar ile servis yapılması tavsiye edilir.
Kiremitte Palamut Videolu Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder