15 Mart 2019 Cuma

Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli tavuk sote, pratik bir tavada pişen tavuk yemeği. Tavuk sotelerde her zaman tavuğun daha yağlı olan but kısmını kullanırım. Kuşbaşı veya jülyen doğrarım. Bu sebzeli sotenin sebzelerini buharda pişirdim. Az yağla soteledim. Tarifi şöyle:

bugün ne pişirsem
Sebzeli tavuk sote

Sebzeli Tavuk Sote


hazırlık: 25 dk | pişirme: 20 dk | kolay | 2-3 porsiyon


malzeme:
-brokoli, 4-5 çiçek, buharda pişmiş
-karnıbahar, 4-5 çiçek, buharda pişirilmiş
-z.yağı
-havuç, jülyen doğranmış, 1 orta
-kuru soğan, piyazlık doğranmış, 1 orta
-sarımsak, iri doğranmış, 3 diş
-yeşil biber, irice doğranmış, 1 orta
-kapya biberi, jülyen doğranmış, 1 orta
-kemiksiz tavuk but, kuşbaşı veya jülyen doğranmış, 2-3 buttan
-tuz ve baharatlar (köri, k.biber, pul biber tavsiye edilir)

nasıl yapılır:

Not: Soteleme yapılırken gerekirse tavaya üstten gezdirerek yağ eklenmelidir. Orta veya yüksek ateşle pişirilir. Kenarlarda kararma olmaya başlarsa ateş kısılır. Tava serinledikçe tekrar açılabilir, vs. Kontrollü pişirme yapılır.
  1. Brokoli ve karnıbahar buharda pişirilir. Buharlı pişirme aparatı yoksa suda haşlanabilir. Biraz diri kalacak şekilde pişmelidir.
  2. Hafif yağ gezdirilmiş tavada havuçlar 1-2 çevrilir, soğan ve sarımsak eklenip öldürülür. Biberler eklenip 1-2 çevrilir.
  3. Tavuk eklenir ve ara ara çevrilerek iyice beyazlaşıp pişene kadar güzelce sotelenir. 
  4. Sebzeler eklenip sebze dağılmayacak şekilde ara ara karıştırılarak 2-3 dk özleştirilir. 
  5. Baharatları ve tuzu da eklenip son 1-2 çevrilip altı kapatılır. Yanında tercihen pilav ve bol salata ile sıcak servis edilir.






Sebzeli Tavuk Sote Videolu Tarifi







Hiç yorum yok: