31 Mart 2019 Pazar

Tam Buğday Unundan Puf Böreği Hamuru

Tam buğday unundan puf böreği hamuru
Puf böreği hamuru, pişerken kabarıp puf puf olması için karbonat ve sirke eklenmiş olan hafif yağlı
bir hamur. Puf böreği geleneksel olarak yağda kızartılarak pişiriliyor. Günümüzde ise obezite ve dolayısıyla tip 2 diyabetle mücadele edebilmek için artık alternatif yöntemler düşünmeliyiz. Örneğin; teflon veya döküm tavada, kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yağsız pişirmeniz mümkün. Ayrıca önceden ısıtılmış fırına da atabilirsiniz. Fırın 180 derece-35 dakikaya ayarlanır.

Verilen malzemeleri güzelce yoğurup bütünleştirin. Dilerseniz 1 veya 1/2 cm inceliğinde merdaneyle açıp arzu ettiğiniz şekilde parçalara bölün. Dilerseniz de yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açın.

İçine dilediğiniz iç malzemesini (gerekirse) hafif diri kalacak şekilde haşlayarak pişirip kullanabilirsiniz. İsterseniz boş olarak hazırlayıp kahvaltı veya söğüş tabağınıza ekleyebilirsiniz.

Görüyorsunuz olanaklar sınırsız.

Puf Böreği Hamuru Tarifi

hzr: 10 dk | kolay | srv: 10-12 ad

malzeme:
  • tam buğday unu, 2 sb
  • yumurta, 1 ad
  • yoğurt, 2 yk
  • zeytinyağı, 2 yk
  • karbonat, 1 çk 
  • sirke, 1 yk

Hiç yorum yok: