Beyaz ekmek besin ve kalori değerleri tablosu |
Püf noktası:
-Hamurun bekleme süresi, miktarına göre değişiklik gösterebilir, önemli değil, 2 katına çıktıysa tamamdır.
-Hamur kabardıktan sonraki yaptığımız yoğurma çok baskılı olmamalı. Hafifçe, formunu toparlamak için yoğuracağız.
-Mayalı hamur olduğundan form vermek için ya kalıp kullanmalıyız, ya da pişirme kağıdı içine toparlamalıyız.
-Mayalanmadan sonraki yoğurmamız, hamuru bir miktar bastıracaktır. Bu işlemden sonra bir 10-15 dk bekletelim ki kendini toparlayıp yeniden gelişsin. Yalnız 15 dakikadan fazla da beklemesin. Bu bekleme süresince fırınınızı ısıtın. 60 dk / 190-200 dereceye ayarlayın.
-Fırın kapandıktan sonra ekmeğiniz bir 10 dk fırında kalsın. Sonra hemen çıkarıp sofra bezi üzerine ters çevirip hemen sarın. Bu ilk sıcaklıkta hemen dilimlemek isterseniz, ekmeğiniz dağılır. Kolayca dilimlenmesi için ertesi güne kadar bekletmenizi tavsiye ederim.
Beyaz undan yaşmayayla ev ekmeği tarifi video:
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder