etiyopya mutfağı: lahana tabağı |
Tarif 5 kişilik olarak verilmiş, kişi başı hesabı için 1 patates, 1 orta boy havuç, bir yarım lahanın 1/5'i kadar kullanılabileceği gibi sebze oranlarını kendi damak tadınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Ancak orjinal lezzet için bu oranlara sadık kalmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Tarifi şöyle:
Dünya Mutfaklarından: Doğu Afrika - Etiyopya Mutfağı - Lahana Tabağı Tarifi
hzr: 10 dk | pişme: 20-30 dk | kolay | srv: 5 | kal: 428/srv
malzeme:
- zeytinyağı, 1/2 sb
- havuç, 4 orta - inceden dilimlenmiş
- kuru soğan, 1 orta - inceden dilimlendiş
- deniz tuzu, 1 çk
- karabiber, öğütülmüş - 1/2 çk
- kimyon, 1/2 çk
- zerdeçal, öğütülmüş - 1/4 çk
- göbekli beyaz lahana, 1/2 orta - kıyılmış
- patates, 5 orta - soyulmuş ve iri küp doğranmış
- Zeytin yağı bir tavada ortadan fazla ısıtılır. Havuç ve soğanlar sıcak yağda 5 dk kadar çevirilir. Tuz karabiber, kimyon, zerdeçal ve lahana eklenip 15-20 dk daha pişirilir. Patatesler eklenip kapağı kapatılır. Ocağın küçük gözüne alınıp kısık ateşte papatesler yumuşayıncaya kadar 20-30 dk daha pişirilir. Yemeği nemli tutmak için alüminyum folyo ile kapatılabilir. Eşit şekilde yakmadan pişirilmelidir.
- Izgara tabaklarına garnitür olarak eklenebileceği gibi, sağlıklı bir diyet menüsünde ana yemek olarak yerini alabilecek bir sebze yemeği şeklinde de düşünülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder