24 Mart 2019 Pazar

Vejetaryen Mutfağı: Tatlı Patates ve Mercimek Bohçaları

bugün ne pişirsem
tatlı patates ve mercimek bohçaları
Vejetaryen Mutfağı'mız için araştırırken bu güzel tarifi bulduk. Orjinalde samosa diye geçiyor. Hint Mutfağı'na ait bir sebzeli ve tabii ki bol baharatlı börek tabağı.

Tatlı Patates ve Mercimek Bohçaları Tarifi


hzr: 10 dk | pişme: 45 dk |orta | srv: 10-12 bohça | hint mutfağı | snack |kal: 250/1 ad

malzeme:

tam buğday unundan puf böreği hamuru (1 pk milföy hamuru da kullanabilirsiniz)
z.yağı, 1 yk
yeşil soğan, ince doğranmış, 1/2 ad
sarımsak, kıyılmış, 3 diş
tatlı patates, 1/2 büyük, küçük küp doğranmış
yeşil mercimek, 1 sb
sebze suyu, 3 sb
kişniş, öğütülmüş veya ince kıyılmış, 1 çk
kimyon, 1 çk
zencefil, rendelenmiş, 1/2 çk
bezelye, 1 sb
tuz-karabiber


nasıl yapılır?

1. Fırın 200 derece ısınmaya ayarlanır.  Derin bir tava içinde yağ düşük-orta sıcaklıkta ısıtılıp soğanlar eklenir, yaklaşık 5 dk çevrilip sarartılır. Sarımsak eklenip 1 dk daha çevirilir. Patates, mercimek, sebze suyu ve baharatlar eklenip yüksek ateşte kaynatılıp kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Kapağı kapatılıp mercimekler yumuşayana kadar bir 15 dk kadar pişirilir. Bezelyeler eklenip 1 dk daha pişirilip altı kapatılır.
2. Fırın tepsisine bir pişirme kağıdı serilir. Hamur bantlar şeklinde kesilip, karelere bölünür.  Kenarlarına fırça ile su veya z.yağı sürülür. Karelerin ortalarına birer çk içten konup üçgen şeklinde katlanarak kapatılır. Kenarları bir çatalla bastırılarak yapıştırılıp fırın tepsisine dizilir.
3. Hamur altın sarısı rengi alana kadar 18-20 dk pişirilir.

Hiç yorum yok: